Hij is een ‘informatiejunk’, zegt hij zelf.

Schrijver

Helma Hendriks

Onderwerp Nieuwsbericht
Gepubliceerd op

juli 4, 2024

Sander van der Velden – Sales Engineer

Hij is een ‘informatiejunk’, zegt hij zelf. Daarom volgde hij de afgelopen jaren regelmatig nieuwe, stevige opleidingen. Onder andere bij Nyenrode en de Erasmus universiteit. “ Ook OSH geeft me nu de ruimte om te verkennen”, aldus Sander van der Velden, sales engineer. “Ik ontwikkel niet alleen mezelf, maar help ook het bedrijf vooruit..”

Sander is sales engineer bij OSH en heeft geen achtergrond in de installatietechniek. “Gelukkig hebben de meeste collega’s om mij heen dat wel. We vullen elkaar goed aan.”
Hij ziet zichzelf meer als ‘business developer’. “OSH is een groeiend bedrijf in een groeimarkt. Daarom ben ik hier zo op mijn plek.” Hij begon in november vorig jaar. “De duurzaamheidsmarkt kende ik, maar ik opereerde op kleinere schaal. Was zelf actief in de particuliere markt. Door mijn stap naar OSH kan ik een grotere deuk in een pakje boter slaan: in de grotere utiliteits- en industrieprojecten kun je met duurzame oplossingen écht impact maken.”

Hoe maak jij impact?
“Door mijn kennis en achtergrond kan ik echt meedenken met de klant. Wat is de vraag achter de vraag? Hoe kunnen we die klant letterlijk meer waarde bieden? Soms is dat door onze producten en oplossingen te combineren. We komen in Nederland 90 000 mensen tekort op de arbeidsmarkt. Dus het is niet gek dat klanten een beter en eenvoudiger proces willen. Een mooi voorbeeld: we hebben een TSA en een E-ketel gecombineerd. De TSA is in Zweden geproduceerd – daar hebben ze de mensen wel. Wij leveren kant en klaar. De klant bespaart tijd (wel 5 dagen!), ruimte, mensen en vermindert zijn risico. Want hij hoeft niet meer zelf te testen, dit hebben we in Zweden gedaan. En zijn engineers hoeven op locatie niet meer met pompen en leidingwerk aan de slag. Het inkoopproces wordt voor de klant dus een stuk eenvoudiger.

Wat breng jij, binnen OSH?
“Ik benader ideeën alsof ze goed zijn en aannames alsof ze fout zijn. Ik daag mijn collega’s uit doordat ik van de techniek niet alles weet. Zo kom je verder, want zo bundelen we het beste van twee werelden. Producten kun je overal halen, meerwaarde kun je pas bieden als je er nieuwe dingen mee doet. Ik krijg de vrijheid om ideeën in te brengen en onderzoeken. Mijn drive wordt niet getemperd, juist aangemoedigd. Daar ben ik blij om! Momenteel werk ik aan een innovatieve productontwikkeling.”

Hoe ver reiken je ambities?
Ik wil me blijven ontwikkelen. Niet zozeer als leidinggevende, maar juist creatief. Ik wil me vastbijten in uitbreiding van het productportfolio, technische oplossingen en meerwaarde creëren binnen bedrijfsprocessen. Daarvoor zit ik goed bij OSH. De behoefte om mezelf te ontwikkelen wordt alsmaar groter. Daarom ben ik nu bezig met de opleiding masterclass Business Development. Dat is pas het begin, ik ben benieuwd hoe ik in de toekomst onze klanten nog beter kan helpen. Maar ik doe het stap voor stap.”

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details