Innovatieve samenwerking leidt tot duurzame oplossing voor appartementencomplex ROOT

Het appartementencomplex ROOT heeft een revolutionaire stap gezet in duurzaamheid met de succesvolle afronding van een baanbrekend project, dankzij een samenwerking tussen Eteck en OSH. De uitdaging? Het voorzien van duurzame warmte en koude aan de relatief kleine woningen van het complex, met beperkte ruimte voor traditionele oplossingen zoals warmtepompen en boilers.

Eteck, toonaangevend in duurzame energieoplossingen, zocht naar compacte warmtepompen die geschikt waren voor de unieke kenmerken van het ROOT-complex. In een opmerkelijke wending nam OSH het voortouw in het voortraject tot realisatie. Dit leidde tot de ontwikkeling van een volledig en functionerend systeem dat naadloos kon worden overgedragen aan Eteck.

Wat maakte deze samenwerking zo bijzonder? Het antwoord ligt in de expertise van OSH en hun vermogen om innovatieve oplossingen te vinden. Het project bracht een nieuwe uitdaging met zich mee: de beschikbare ruimte was te beperkt voor traditionele warmtepompen. Met hun uitgebreide partnernetwerk en diepgaande kennis van productportfolio’s slaagden ze erin een compacte warmtepomp te vinden die perfect paste bij de behoeften van het complex.

Maar daar hield het niet op. OSH ging nog een stap verder door de traditionele boiler te vervangen door een geavanceerde douche Warmte Terug Win-oplossing. Deze innovatie niet alleen voldoet aan de energiebehoeften en vergunningsvereisten, maar biedt ook een maximale energiebesparing en een duurzame oplossing voor de toekomstige bewoners van het ROOT-complex.

“Het was een genoegen om deze uitdaging van Eteck te ontvangen,” aldus Sander van der Velden, woordvoerder van OSH. “Dit soort projecten laat ons hart sneller kloppen en sluit perfect aan bij onze expertise. We zijn trots op het resultaat van onze samenwerking en kijken uit naar een duurzame toekomst voor het ROOT-complex.”

Met deze innovatieve oplossing heeft ROOT een nieuwe standaard gezet voor duurzaamheid in de vastgoedsector. De samenwerking tussen Eteck en OSH bewijst eens te meer dat door krachten te bundelen, we samen kunnen werken aan een schonere, groenere toekomst.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details