Pivot Park Oss

Pivot Park is Europa’s belangrijkste biofarmaceutische campus. In totaal werken er meer dan 650 op 22.500m2 aan medicijnen, immunotherapie en celtherapie met één doel; het verbeteren van de wereldwijde gezondheid. Het park is nu klaar voor een uitbereiding en bouwt omdat het uit zijn jasje groeit. Het gebouw Grizzly wordt – met 11.000 m2 – het grootste gebouw op de campus. Daarnaast is de ambitie om een volledig duurzaam gebouw neer te zetten. Om dit te bereiken heeft de campus OSH ingeschakeld.

Rol van OSH

Wij hebben geholpen door onder andere twee droge koelers te leveren die op het dak geplaatst gaan worden. Droge koelers zijn warmtewisselaars waarbij gekoeld wordt door de omgevingslucht. De droge koelers hebben een koelblok waarin een geforceerde luchtstroom instroomt. Hierdoor wordt het koelblok gekoeld. Vervolgens stroomt het proceswater weer langs dit koelblok en neemt de koude over. Deze koude energie kan worden opgevangen en opgeslagen in de grond in de winter. Om vervolgens te gebruiken in de zomer. Een volledig duurzame oplossing voor 175kW aan koeling. Voor verwarming worden twee elektrische ketels geplaatst. De E-ketels hebben gezamenlijk een verwarmingsvermogen van 575 kW.

BENG-eisen

In maart 2022 is de bouw van Grizzly gestart. Het gebouw voldoet aan de BENG-eisen, dit betekent dat de geleverde machines van OSH hier ook aan voldoen. Gaat u ook beginnen aan nieuwbouw? Wilt u dit duurzaam doen door bijvoorbeeld een BENG-gebouw neer te zetten zoals deze? Kunt u vrijblijvend contact opnemen met OSH!

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details