29 duurzame appartementen te Bodegraven

Al kun je zelf een project goed uitvoeren, soms kom je door samenwerking tot een nóg beter resultaat. Dat geldt zeker voor de klus die Van Hoften Installatietechniek oppakte samen met OSH: 29 nieuwbouwappartementen in Bodegraven ieder voorzien van een individuele warmtepompinstallatie. In partnerschap realiseerden zij de installaties voor de bewoners van nu, die allemaal zeer tevreden zijn, net als de woningcorporatie Mozaïek, die de appartementen verhuurt.

Partnerschap leidt tot succesvol project

“De opdracht voor het realiseren van de warmtepompinstallaties voor 29 appartementen kwam in 2019 bij ons binnen”, vertelt Arno Verkoeijen, projectmanager bij Van Hoften Installatietechniek. “Net als OSH zijn wij ook een installatiebedrijf, en we kunnen dit soort projecten zelf uitvoeren. Maar door drukte zochten we op dat moment een partij die ons kon ontzorgen en ondersteunen, en het werk mee kon uitvoeren. Een partner waar we op konden vertrouwen. OSH maakte een plan en deed een voorstel voor het realiseren van 29 combiwaterpompen in combinatie met 15 dubbele bodemlussen. Dat voorstel werd al snel geaccepteerd, door ons en onze opdrachtgever.

Arno is enthousiast over OSH, en de toegevoegde waarde die de mensen inbrachten. “OSH is bij uitstek de specialist als het gaat om warmtepompinstallaties, zowel in de engineering als de uitvoering. Er zit veel theoretische kennis binnen het bedrijf en daardoor sta je sterk als er vragen komen of problemen opduiken. Je kunt zaken goed uitleggen. Ook in de uitvoering zijn wij ontlast en we hebben prettig samengewerkt op de werkvloer. Hadden we normaal gesproken met meer van onze eigen mensen in het project moeten werken, nu konden we dat beperken tot 2 á 3 personen. De rest van de klus lag bij OSH. Zeker met de huidige schaarste op de arbeidsmarkt is zo’n partnerschap heel fijn; het vinden van echt goede mensen is lastig en OSH kan die kennis en mensen bieden.”

Interesse houden in je vak

Wim doet dit werk al heel lang. Zelfs nu, op zijn 68e, blijft hij nog werken om kennis over te dragen. “OSH is een bedrijf dat zijn diensten van A tot Z aanbiedt; van ontwerp en advies tot realisatie en exploitatie. Dat vind ik mooi. Als je interesse houdt in je vak, niet wegloopt voor problemen, altijd wilt blijven verbeteren en het beste wilt voor je eindgebruiker, dan blijft dit werk het mooiste dat er is en kun je kwaliteit leveren. Een bewoner wil het in de winter ‘gewoon’ warm hebben en koel in de zomer en zich comfortabel voelen in zijn huis, wij zorgen ervoor dat iemand dat op de meest ideale manier kan doen.”

Wordt vervolgd

De klus in Bodegraven werd in minder dan een jaar eind 2020 opgeleverd. Inmiddels is het appartementencomplex alweer even bewoond, en een trotse Arno meldt dat de installaties tot nu toe prima functioneren. Of er in de toekomst een vervolg komt op de samenwerking tussen OSH en Van Hoften? Als het aan Arno ligt wel. “Met OSH is het prettig samenwerken. We maken als het zo uitkomt graag nog eens gebruik van de brede kennis die er zit.” En daar sluit Wim zich zeker bij aan.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details