OSH tekent contract met Qvantum

Schrijver

Martijn Putten

Onderwerp Nieuwsbericht
Gepubliceerd op

januari 17, 2024

Sinds begin April 2023 is OSH officieel distribiteur van het Zweedse merk Qvantum. Door de warmtepompen en software van Qvantum toe te voegen aan het bestaande product portfolio versterkt OSH haar warmtepomp positie voor zowel de woningbouw als de utiliteit. Deze mooie samenwerking maakt het mogelijk om warmtepompen voor de woningbouw te leveren met natuurlijk koude middel. Tevens kunnen we direct veel meer variatie aanbieden qua warmtepompen voor de utiliteit. En het fijnste is, deze warmtepompen hebben een levertijd van slechts 10 weken.

Tijdens de ISH 2023, ’s werelds grootste vakbeurs op het gebied van hernieuwbare energie in Frankfurt, heeft Qvantum de ISH Design Plus Award gewonnen met de QG appartement warmtepomp. Deze compacte warmtepomp is een schoolvoorbeeld van de innovatie, kennis en kunde van het Zweedse bedrijf. Mascha van de Heuvel, Directeur OSH “Het feit dat Qvantum zoveel kennis heeft op het gebied van duurzame energy systemen en op het gebied van warmtepompen sprak direct aan bij de verkenning naar een eventuele samenwerking”.

OSH ontwikkeld zich steeds meer als leverancier van gehele warmte- en koude systemen (WKO). Hier horen partners bij die niet alleen hun eigen product, maar ook de samenhangen binnen een duurzaam energy systeem begrijpen. De afgelopen weken hebben we al verschillende projecten met Qvantum uitgewerkt. We spreken qua technische toepassingen dezelfde taal. Dit maakt dat we een vliegende start kennen.

Wat is Qvantum voor bedrijf:

Qvantum is niet nieuw, al meer dan 30 jaar worden er warmtepompen geproduceerd. De afgelopen jaren is een team van warmtepomp experts aan het bedrijf toegevoegd.

Lars Bierlein, CEO Qvantum “Afgelopen jaar hebben we SEK 460 miljoen aan durfkapitaal opgehaald. Hiermee is onder meer een nieuwe fabriek geopend met een productiecapaciteit van 50.000 warmtepompen per jaar. De expertise van OSH binnen de Nederlandse duurzame warmte netten en hun visie op de energietransitie maakt ons super enthousiast. De samenwerking met OSH verstrekt onze ambitie om ook buiten Zweden een van de snelst groeiende warmtepomp merken te worden.”

Enkele voordelen van de Qvantum warmtepompen;

Het complete programma warmtepomp van Qvantum varieert van 4 tot 192 kW. Binnen de woningbouw serie worden lucht/water, water/water, en ventilatie warmtepompen geleverd. Voor de utiliteit serie zijn er lucht/water, water/water in zowel hoog als laag temperatuur uitvoeringen leverbaar. De volledige productenlijn vindt u op onze website. Klik op de onderstaande link om meer informatie te krijgen over de Qvantum warmtepompen.

https://www.oshbv.nl/producten/bodem-warmtepompen

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details