Het voelt alsof ik al 20 jaar in het vak zit

Schrijver

Helma Hendriks

Onderwerp Nieuwsbericht
Gepubliceerd op

april 5, 2024

Göhkan Tas – Sales Engineer


Onlangs ging ik met een grote klant van ons naar Zweden. We kregen rechtstreeks bij de leverancier een opleiding over E-ketels die we hier in Nederland op diverse projecten inzetten. Bijzonder – en misschien ook wel ongebruikelijk – om dit met een klant samen te doen. Maar tegelijkertijd typisch OSH: zowel ‘samen’ als het ‘blijven leren’. Ik heb geen technische achtergrond, maar het voelt alsof ik al 20 jaar in het vak zit.

OSH wil dat gebouwen niet meer afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen en energievoorziening. Daarom koos ik voor een loopbaan in de duurzame energie: ik heb vanuit mijn opvoeding een diepgewortelde overtuiging dat we – individuen en bedrijven – bij moeten dragen aan een duurzamere toekomst. Hier kan ik mijn steentje bijdragen. We zijn voortdurend bezig met het onderzoeken en implementeren van nieuwe oplossingen die de ecologische voetafdruk van onze activiteiten verkleinen en bijdragen aan een duurzamere toekomst. We werken samen met onze leveranciers om materialen te selecteren die voldoen aan hoge milieunormen en streven naar minimalisatie van afval en emissies in ons productieproces.

Blijven leren
We stimuleren elkaar om persoonlijk te groeien én binnen ons vakgebied. Bijvoorbeeld door

te brainstormen. We wisselen ideeën uit, bespreken nieuwe technologieën en bedenken samen creatieve oplossingen voor de uitdagingen die we hebben. En we moedigen elkaar aan om deel te nemen aan trainingen, workshops en conferenties om onze kennis en vaardigheden bij te spijkeren en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in de sector. Mijn functie heet sales engineer. Ik verkoop dus projecten, maar het is ook handig om een goede basiskennis van de techniek te hebben. Zo kan ik sinds kort de TSA van een warmtewisselaar berekenen. Opleiding en ontwikkeling staan centraal en daarom gaat er geen dag voorbij zonder dat ik wat nieuws leer.

Je hebt zelf invloed!
Ik werk sinds oktober 2022 bij OSH en dacht vooraf “hier kan ik wel wat verandering brengen”. Dat bedoel ik positief: het was een klein en hecht team, met een sterke groeiambitie. Ik merkte direct dat je hier onafhankelijk van je rol je ideeën mag delen. En als deze goed zijn, wordt het nog wat mee gedaan ook. Zo werken we zelf mee aan het professionaliseren van het bedrijf en de processen. Een mooi voorbeeld: we hadden een binnendienst en een buitendienst. Die werken natuurlijk veel samen, maar ik merkte dat dat nog niet optimaal liep. Nu werken we in vaste duo’s en gaat dat veel beter. Een mooie verandering, die ik zelf teweeg heb gebracht. Ik voel me gewaardeerd!

Ik voel me gewaardeerd

Qua persoonlijke ontwikkeling  ben ik nog niet uitgeleerd. Ik zou in de toekomst best een leidinggevende functie willen hebben, een sleutelrol in het bedrijf. Dan heb ik een nog grotere impact op de ontwikkeling en implementatie van duurzame energieoplossingen. Daarom ben ik nu aan de slag met mijn leiderschapsvaardigheden. Want ik voel me hier op mijn plek. Niet alleen om mijn professionele bijdragen, ook om wie ik ben als individu. Dat draagt bij aan het gevoel van verbondenheid en betrokkenheid. Ik kom elke dag met veel plezier naar mijn werk!  

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details