Unieke samenwerking tussen OSH en SPIE leidt tot duurzame oplossing voor ‘t Spectrum in Schijndel

Het multifunctionele centrum ‘t Spectrum in Schijndel is weer klaar voor de toekomst dankzij een bijzondere samenwerking tussen SPIE en OSH. Het project omvatte de vervanging van een verouderde Waterkotte warmtepomp door een efficiënte en duurzame Qvantum Q123RS/2 water-water warmtepomp. Een uitdagend project, niet alleen door de beperkte ruimte in de technische ruimte op het dak, maar ook vanwege de unieke aanpassingen die nodig waren om de nieuwe installatie te plaatsen.

SPIE schakelde OSH in voor hun expertise en innovatieve oplossingen bij het vervangen van warmtepompen. Bijzonder aan dit project was de beperkte ruimte boven de machine, met slechts 20 cm tot aan het plafond. Dit vroeg om een creatieve oplossing. In overleg met de Qvantum fabriek in Zweden werd besloten om de waterzijdige aansluitingen aan de achterkant van de machine te maken, in plaats van aan de bovenkant zoals standaard het geval is. Deze maatwerkoplossing zorgde ervoor dat de nieuwe warmtepomp ondanks de krappe ruimte toch perfect geïnstalleerd kon worden.

De vervanging zelf was ook een staaltje vakmanschap. De oude warmtepomp werd van het dak verwijderd en de nieuwe Qvantum machine werd door SPIE met uiterste precisie naar de technische ruimte gehesen. Met slechts minimale ruimte om te manoeuvreren, slaagden de monteurs erin om de installatie op zijn plaats te krijgen en te zorgen voor een optimale werking.

Mark Welle van OSH: “Dit project was een echte uitdaging, maar ook een prachtig voorbeeld van onze samenwerking met zowel SPIE als de fabriek in Zweden”. De beperkte ruimte en de specifieke eisen vroegen om maatwerk, en het resultaat is een warmtepompsysteem dat perfect aansluit bij de duurzame ambities van ‘t Spectrum.

Dankzij deze vervanging kan ‘t Spectrum de komende jaren weer efficiënt en duurzaam verwarmd en gekoeld worden, met een aanzienlijke verbetering in energiebesparing. Het project onderstreept de kracht van innovatie en samenwerking, waarbij OSH en SPIE samen hebben gezorgd voor een maatwerkoplossing die voldoet aan de hoogste duurzaamheidseisen.

Deze succesvolle installatie benadrukt wederom de expertise van OSH in het bieden van op maat gemaakte oplossingen voor uitdagende technische situaties. ‘t Spectrum is nu niet alleen beter voorbereid op de toekomst, maar zet ook een belangrijke stap in de richting van een duurzamer energieverbruik.

Meer weten over wat onze duurzame producten voor uw project kunnen betekenen? Neem dan contact op met:

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details