Eerste droge koelers voor project Flatwijk Uden succesvol geleverd

Schrijver

Helma Hendriks

Onderwerp Nieuwsbericht
Gepubliceerd op

september 23, 2024

In het verduurzamingsproject van de 9 flats in Flatwijk Uden, waarbij in totaal 432 appartementen worden verduurzaamd, is een belangrijke mijlpaal bereikt met de succesvolle levering van de eerste droge koelers. Dit project, uitgevoerd door Hoppenbrouwers Techniek, richt zich op het toekomstbestendig maken van de flats, met als doel de CO₂-uitstoot te verminderen en het energieverbruik te optimaliseren.

Mark van Kessel, uitvoerder installatietechniek bij Hoppenbrouwers, vertelt enthousiast over de samenwerking met OSH:
“We stonden voor een flinke uitdaging. Duurzaamheid en efficiëntie stonden centraal in de wensen van de klant. OSH heeft goed naar deze wensen geluisterd en een uitstekende oplossing aangedragen met de selectie van Qvantum Lucht-water warmtepompen. Deze machines sluiten perfect aan bij de vraag naar energiezuinige en gasloze verwarmingsoplossing voor deze flats.”

De Qvantum Lucht-water warmtepompen zijn geselecteerd vanwege hun bewezen betrouwbaarheid en efficiënte prestaties, zelfs bij –20 buiten. Deze technologie draagt bij aan een significante verlaging van het energieverbruik van de flats, zonder in te boeten op comfort. De logistiek en planning rondom de levering van de droogkoeler was echter niet zonder uitdagingen.

Van Kessel: “Het transport en de plaatsing van deze grote machine in een stedelijke omgeving vereist nauwkeurige planning. Dankzij de flexibiliteit van OSH en hun logistieke partners verliep de levering soepel, de machines werden precies op tijd geleverd.”

Mark Welle, Sales Engineer bij OSH, licht toe waarom er voor de Qvantum warmtepompen is gekozen:
“We hebben gekozen voor Qvantum omdat deze machines zowel op het gebied van duurzaamheid als energie-efficiëntie de beste keuze zijn voor dit project. Uniek aan de Qvantum-machine is dat deze zelfs bij temperaturen van -15 graden nog steeds 65 graden warmte kunnen leveren. Hierdoor kan de verwarmingscapaciteit ook tijdens de koudste dagen van het jaar optimaal worden ingezet. Dit past perfect bij de verduurzamingsdoelstellingen van Flatwijk Uden.”

Van Kessel vervolgt: “De installatie van de eerste droogkoeler was een belangrijke stap. Dankzij de goede samenwerking met OSH en de zorgvuldige planning, verliep alles volgens schema.” Met de levering en installatie van deze eerste droge koelers is de weg vrij voor de volgende fases van het project, waarin de warmtepompen zelf worden geleverd en de eerste installaties in gebruik genomen worden. Komende winter worden de eerste twee flats volledig verwarmd door deze duurzame oplossing.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details