OSH partner van Circopomp voor Circulaire Economie

Schrijver

Helma Hendriks

Onderwerp Nieuwsbericht
Gepubliceerd op

september 12, 2024

OSH partner van Circopomp voor Circulaire Economie

OSH is trots te melden dat het nu partner is van Circopomp (Circulair Sociaal Verbindend), een initiatief dat zich inzet voor de bevordering van de circulaire economie in Nederland. Dit partnerschap onderstreept de toewijding van OSH aan duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Circopomp speelt een belangrijke rol in deze samenwerking. Jaarlijks belanden meer dan 1 miljoen pompen, 750.000 lucht- en vuilafscheiders en honderdduizenden vlotterontluchters en afsluiters op de Nederlandse markt. Dit resulteert in miljoenen kilo’s oud HVAC-materiaal dat op Nederlandse stortplaatsen belandt, wordt verkocht aan het buitenland of daar wordt gedumpt.

Om in 2050 een 100% circulaire economie te realiseren, bundelen aangesloten fabrikanten en groothandels hun krachten met Circopomp. Gezamenlijk zamelen we gebruikte HVAC-materialen in door het plaatsen van Circopomp-inzamelbakken bij aangesloten groothandels en installateurs. Ook op de locatie van OSH is nu een inzamelbak geplaatst, waar klanten hun gebruikte materialen kunnen inleveren. Samen met de betrokken fabrikanten geven we deze materialen een tweede leven als refurbished producten of als grondstoffen voor nieuwe producten (remanufacture).

Circopomp verbindt alle schakels binnen de HVAC-keten om gezamenlijk impact te creëren, grondstoffenverbruik te verminderen en het milieu te ontzien. Onze benadering creëert bovendien waardevolle werkgelegenheid voor mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt (SROI).

Met deze inspanning dragen OSH en Circopomp actief bij aan een duurzamere toekomst voor Nederland.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details