Qvantum KVP series

De Qvantum KVP is een lucht-water warmtepomp met vermogens tussen de 41 en 163 kW. Deze hebben een hoge efficiëntie en zijn flexibel te installeren Het koudemiddel dat gebruikt wordt is R-407C. Van inlet 0°C kan tot 65°C worden geproduceerd.  De warmtepomp is uitgerust met zowel dampinjectie als vloeistofinjectie. Het gebruikt hoofdzakelijk V.I.P. voor het genereren van warmte. Dit betekent dat de capaciteit van de warmte-output toeneemt, terwijl ook de COP (coëfficiënt van prestatie) toeneemt. De gastemperatuur wordt verlaagd tijdens het compressieproces, waardoor een hogere toevoertemperatuur kan worden bereikt. V.I.P. via economizer resulteert in de volgende voordelen:

  • Hogere toevoertemperatuur kan worden bereikt.
  • De warmtecapaciteit neemt toe door hogere toevoertemperatuur.
  • Hogere efficiëntie en COP worden behaald.

Ontdooisysteem en configuratie

De warmtepomp maakt gebruik van een effectief ontdooisysteem, waardoor het mogelijk is om de warmtepomp te gebruiken, zelfs bij lage temperaturen. Het systeem is alleen actief wanneer nodig, wanneer het vocht in de lucht bevriest op de spoelen van de luchtkoeler.

De warmtepomp kan worden geconfigureerd voor bediening via een overkoepelend extern controlesysteem indien nodig. Setpoints kunnen worden gewijzigd via Modbus, zodat de regelaars van de controller worden ingesteld door de mastercontroller. Het is ook mogelijk om het systeem zo te configureren dat de warmtepomp volledig wordt bestuurd door het overkoepelende externe controlesysteem. In dat geval wordt het QLC-besturingssysteem alleen gebruikt voor alarm- en beschermingsfuncties.

Meer weten?

De engineers van OSH hebben voor alle all electric systemen een oplossing. Daag ons uit en maak geheel vrijblijvend een afspraak.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details